På nyåret er Veidekke Entreprenør og underleverandørene i gang for fullt med Feyer Brygge. Frem mot nyttår gjøres forberedelsene.

Du har kanskje lagt merke til det. Nå har det endelig begynt å bli aktivitet på Gruset i Egersund sentrum. Totalentreprenør Veidekke Entreprenør AS er i gang med å gjøre klart til byggestart av Feyer Brygge. Nå rigges alt av utstyr på plass. Prosjektet er i rute til oppstart i den første kalendermåneden av 2024.

– Oppstart på Gruset er en milepæl. Nå gleder vi oss stort til å følge med på fremdriften fremover, sier Evy Skåra Myklebust og Jan Erik Sivertsen i Feyer Eiendom.

Veidekke opplyser at det vil være hektisk aktivitet på Gruset alle hverdager fra klokken 07:00 til 16:00. Enkelte dager kan arbeidsdagen strekke seg noe lenger, men senest til klokken 19:00.

Feyer Brygge kontrakt

Feyer Brygge består av 37 leiligheter fordelt på tre bygg på henholdsvis fem, seks og sju etasjer. Leilighetskomplekset får et eget næringsbygg som vil huse flere butikker, deriblant en matvarebutikk. Den planlagte, elegante kaipromenaden som strekker seg langs havnen ved Feyer Brygge, vil ikke bare være en visuell perle, men også en samlingsplass som hele byen vil kunne glede seg over.

Leilighetskomplekset og næringsbygget vil bli bygget der det i dag er sjø. Til Dalane Tidende forklarer anleggsleder Terje Nordahl Lund i Veidekke hvordan starten på prosjektet blir ved vannkanten:

– Vi setter en spunt rundt hele byggeområdet i sjøen, slik at vi får laget en tett vegg ut mot sjøen. Deretter pumper vi ut alt vannet, før det skal pæles og settes ned ei stor bunnplate. Vi skal også ha opp en tett duk som forhåpentlig skal hindre tilsig fra land, sier Nordahl Lund.

Det er flere lokale bedrifter fra «Okka by» som blir underleverandører på prosjektet:

  • Bertelsen & Garpestad – grunnarbeid
  • VoldenTollefsen – rørlegger
  • El-Experten – elektro

Hektisk aktivitet på Gruset vil kulminere i at man kan se konturene av et reisverk når vi nærmer oss sommerferien neste år.

– Vi skal holde alle interesserte løpende orientert om siste nytt, lover Evy Skåra Myklebust.

Så langt er 24 av 37 leiligheter solgt. Se leilighetene her.