Vil gi Egersund et løft med Feyer Brygge

– Vi har alltid interesse av å gjøre Egersund mer attraktiv. Feyer Brygge vil løfte denne delen av den vakre byen vår.

Det sier Evy Skåra Myklebust og Jan Erik Sivertsen. De jobber for Feyer Eiendom og er byggherre for Feyer Brygge. De gleder seg over at oppstarten av prosjektet nærmer seg med stormskritt.

– Dette er byutvikling. Eigersund kommune har et uttalt mål om å få flere folk til å bosette seg i sentrum av byen. Feyer Brygge tror vi vil bidra til den målsetningen, sier Jan Erik Sivertsen i Feyer Eiendom.

Evy Skåra Myklebust og Jan Erik Sivertsen.
Feyer Brygge - Eksteriør

– For oss har det vært like viktig å bruke mye tid på utformingen av de offentlige områdene, som kaipromenaden og lekeområdet for barn, som på leilighetene. Hele området blir ivaretatt for allmennheten.

Evy Skåra Myklebust og Jan Erik Sivertsen
i Feyer Eiendom

Kvalitet

For utbyggerne har kvalitet i byggeprosjektet vært prioritet nummer én.

– Vi er privilegerte som har fått denne unike muligheten. Å bygge 37 leiligheter ved bryggekanten i Egersund sentrum har ingen gjort før oss. Når vi først får muligheten, skal det være kvalitet i alle ledd – det har vært det viktigste for oss, sier Evy Skåra Myklebust.

– Det skal se skikkelig ut, legger Sivertsen til på godt egersundsk.

Myklebust og Sivertsen tror at prosjektet som er lansert, vil falle i god smak for både de som ønsker å kjøpe seg en leilighet og for resten av byens innbyggere.

– Vi ønsker å løfte sentrum. Derfor har vi brukt mye tid sammen med arkitektene for å finne et konsept som passer inn i den vakre byen vår. Dette skal stå til «evig tid» ved innkjørselen til Egersund sentrum, og da må det se forseggjort ut, utdyper de.

– For oss har det vært like viktig å bruke mye tid på utformingen av de offentlige områdene, som kaipromenaden og lekeområdet for barn, som på leilighetene. Hele området blir ivaretatt for allmennheten.

– Vi er privilegerte som har fått denne unike muligheten. Å bygge 37 leiligheter ved bryggekanten i Egersund sentrum har ingen gjort før oss. Når vi først får muligheten, skal det være kvalitet i alle ledd – det har vært det viktigste for oss.

Evy Skåra Myklebust og Jan Erik Sivertsen
i Feyer Eiendom

Feyer Brygge - Eksteriør

Unik mulighet

Det ble presentert en mulighetsstudie for Egersund sentrum frem mot 2030.

– I den ble det lagt vekt på at det skulle være gangvei fra Jernbaneveien langs havna og elva opp til togstasjonen. Området hvor Feyer Brygge bygges, er i tråd med denne mulighetsstudien. Vi har lagt vekt på at prosjektet er en del av byutviklingen i et langsiktig perspektiv, sier Jan Erik Sivertsen før han understreker:

– Samarbeidet med de offentlige aktørene i dette prosjektet har vært enestående.

Dette leilighetsprosjektet kan beskrives som en unik mulighet for alle som ønsker å bo i maritime omgivelser og samtidig ha tilgang til det urbane bylivet. Beliggenheten midt i byen gir enkel tilgang til kulturelle og sosiale aktiviteter, mens båtplassen gir mulighet for å utforske nærområdene fra sjøen.

– Det er ikke noe som har vært mulig å tilby boligkjøpere i Egersund tidligere. Vi er stolte av å kunne tilby noe som treffer identiteten til Egersund på en naturlig og fin måte, sammenfatter de.

Feyer Brygge

– Dette er byutvikling. Eigersund kommune har et uttalt mål om å få flere folk til å bosette seg i sentrum av byen. Feyer Brygge tror vi vil bidra til den målsetningen.

Evy Skåra Myklebust og Jan Erik Sivertsen
i Feyer Eiendom

Egersund by