Aina Birkeland står bak interiørvalgene og de praktiske løsningene som er valgt for leilighetene på Feyer Brygge. Innovative løsninger kombinert med lekre materialvalg og farger som harmonerer med Egersund-naturen er oppskriften på et hjem som gir trivsel.

Interiørarkitekten Aina Birkeland i AB Interiørdesign fra nabobyen Flekkefjord har spilt en sentral rolle i valgene av material, farger, belysning og utforming av stue- og kjøkkenløsning til de 40 leilighetene som skal bygges ved bryggekanten i Egersund havn.

– Vi har jobbet med å få et godt konsept som gir gode farge- og materialvalg.

Tidløshet, kvalitet og trivsel er nøkkelordene som er vektlagt i utformingen av leilighetene.

– Det er et spennende prosjekt som er givende å få være med på. Bygget har nydelig beliggenhet, flott arkitektur og er godt planlagt.

Feyer brygge illustrasjon

Harmoni ute og inne

– Vi ønsker at materialene inne og ute skal spille på lag med hverandre. På interiørvalgene har jeg valgt en naturpalett som vil passe til beliggenheten og naturen i Egersund.

Interiørarkitekten kan allerede nå røpe ett av materialene som vil pryde innemiljøet.

– Eik må benyttes som material i Egersund. Det hører historien til.

En rød tråd har vært viktig i utvelgelsen av farger og materialer.

– En fin fargepalett som et utgangspunkt er viktig for å få folk til å trives i boligen sin.

Lune farger

Leilighetene på Feyer Brygge vil være kjennetegnet med lune og varme farger.

– Det gir intime rom med harmoni. Bruker vi farger med varme nyanser, virker også rommet varmere.

Visste du at med å velge en varm farge, kan du senke temperaturen i rommet med opp til to grader uten at du legger merke til det?

– Farger påvirker hvordan vi oppfatter temperaturen i et rom. Ønsker du et soverom hvor du vil ha det svalt, er det naturlig å velge kjøligere farger.

Kalde farger virker mer beroligende på oss og er naturlig å ha på et soverom, mens varme farger gir oss energi, forklarer hun.

AB - moodboard

Funksjonelt med personlig touch

Leilighetene skal ha en åpen løsning med stue og kjøkken. Birkeland er opptatt av at det skal oppleves som et funksjonelt rom med fin atmosfære som du enkelt kan sette ditt personlige preg på.

– Målet vårt er å lage en god base som gjør det enkelt å møblere individuelt. Minner og personlige ting man tar med seg fra sitt tidligere hjem skal fungere godt i et nytt og moderne hjem

– Vi er fornøyde med kjøkkenløsningen som vi har tegnet opp med gode materialvalg. Vi legger opp til at man kan velge mellom en «classic» og en «premium»-løsning. Begge to er veldig gode alternativer med gode løsninger.

Belysning for enhver setting

Optimal belysning for alle typer settinger er avgjørende for god trivsel i et hjem.

– Belysning kan ofte være et område som glemmes litt bort. Man skal bare ha lys, og tenker ikke noe særlig over det, sier Birkeland.

Slik er det ikke for leilighetene på Feyer Brygge. Hvert eneste lyspunkt er det en tanke bak.

– I vår del av verden har vi det mørkt på vinteren og lyst nesten hele døgnet i sommerhalvåret. Vindusflatene gir stort lysinnfall på dagtid, og blir svarte når det er mørkt ute. Det må tas hensyn til, understreker hun.

Samtidig er det slik at jo eldre vi blir, jo mer lys trenger vi.

– En person på 40 år trenger dobbelt så mye lys som en på 20 år. En person på 60 år trenger fem ganger så mye lys.

Birkeland trekker frem tre kriterier som belysning et oppholdsrom må ha:
– Et godt belyst rom skal gi deg god allmennbelysning, funksjonelt arbeidslys og stemningslys. Et godt stemningslys er essensielt for å kunne skape en koselig atmosfære.